Anne vertelt over The SatisFactory

“We zouden bijna van start gaan! Het was precies een week voor de startdatum en ondertussen voelde ik me fysiek belabberd en moest er nog veel gebeuren op het werk. Plotseling sloeg de paniek toe. Terugkijkend op het 5-weekse traject van de SatisFactory begon ik hier vermoeid en met lood in de schoenen. Ik stelde, zoals altijd, hele hoge eisen aan mezelf om alles eruit te halen wat erin zit. Gelukkig verbeterde dat na de eerste paar weken van het traject en ben ik enorm blij dat ik er wel aan begonnen ben. Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik niet verder wil doorgaan in de flow waarin ik zat. Ik wil terug naar mijn werk, maar niet op de manier waarop ik het eerst deed.”

Een ervaringsplek

Op 1 maart 2021 ging de eerste SatisFactory van start. Oprichtster en psycholoog Iris Bergwerff beschrijft de SatisFactory als: “Een ervaringsplek waar een evenwichtig dagelijks leven, zingeving en mens zijn samenkomen, wat resulteert in een gebalanceerde versie van jezelf.” Dit wordt bewerkstelligd door individuele begeleiding, inspiratiesessies en leefstijlinterventies. Daarnaast blijven deelnemers betrokken bij de werkvloer, doordat ze tijdens het traject een eigen werkruimte tot hun beschikking hebben. Dit geeft ruimte om de kennis en theoretische kaders meteen in de praktijk toe te passen. “Ik wil ze laten zien dat je veel speelser en opener met zaken kunt omgaan, zonder aan kwaliteit in te boeten. En daarmee veel meer voldoening kunt halen uit het leven”, aldus Iris.

Opgebrand

Managers en leidinggevenden hebben verschillende persoonlijke redenen om zich aan te melden voor het 5-weekse programma van de SatisFactory, maar het overkoepelende motief is dat ze ergens in het werkende leven vastlopen. Anne, eén van de deelnemers van de SatisFactory, is manager in de communicatiebranche en liep mede als gevolg van de coronacrisis behoorlijk op haar tandvlees: “Het management en ik hadden grootse plannen, maar dat kon de ijskast in. Projecten en trainingen werden massaal uitgesteld en de toekomst was onzeker. Je moest jezelf als organisatie opnieuw uitvinden, maar ook als medewerker. Het was een enorme uitdaging om de club bij elkaar te houden en de stappen te zetten die nodig waren om het schip drijvende te houden.” 

Veranderingsproces

Tijdens de SatisFactory kwam Anne erachter dat het haar innerlijke attitude is om in de actie te schieten en daarbij zichzelf opzij te zetten. Het veranderen van deze mentaliteit gaat niet over één nacht ijs en gebeurt in kleine, maar essentiële stappen: “Wat gebeurt er als ik het een keer niet of anders doe? Nu kan ik het gevraagde beter laten liggen en denken: dat kan iemand anders ook oplossen. We zijn immers een team. Soms is het moeilijk maar over het algemeen lukt het om in deze gedachte te volharden en soms pakt dat goed uit en soms ook niet. En dat is ook oké. Het uittesten van die vernieuwde houding en de start van het afbreken van de mentale muur, is de grootste gemene deler binnen mijn persoonlijke ontwikkeling die ik afgelopen tijd heb doorgemaakt.” Daarnaast kwam ze tot de realisatie dat je meer in control kunt zijn door de controle juist af toe los te laten: “Ik geloof en heb al ervaren dat ik daar een vrolijker, luchtiger en leuker mens van word. Ik heb ingezien dat ik hier op de lange termijn in moet blijven investeren, omdat het anders een neerwaartse spiraal dreigt te worden met een neverending story.”

Practice what you preach!

De no-nonsens en de pragmatische insteek van de begeleiding werden binnen het traject als typerend beschouwd: “Ik houd niet van dat zweverige gedoe. Ook hoef je jezelf niet drie weken op te sluiten in een klooster om tot nieuwe levensveranderende inzichten te komen.” Daarnaast werd de werkwijze van de behandelaren erg gewaardeerd: “Annemiek en Iris zijn niet alleen professionals die kunnen helpen, maar ze leven er zelf ook naar. Daarbij geven ze aan wat niet helemaal goed gaat of niet is zoals ze dat zelf hadden gewild. Die open- en eerlijkheid werden enorm gewaardeerd, want daardoor voel je je op je gemak en veilig.” 

Wil jij net zoals deze manager zonder eindeloos gebabbel verder ontwikkelen door te ervaren en te doen? Bekijk dan hier het volledige 5-weekse programma. Verlies de verbinding met de werkvloer niet, behoud productiviteit en wordt een ambassadeur voor een gezonde werkcultuur.

Anne heet in werkelijkheid anders.