Praktische filosofe Ariane van Heijningen en The SatisFactory Project werken al een paar jaar samen, op zoek naar de beste samensmelting van psychologie en praktische filosofie. Ariane vroeg enige tijd geleden om haar te beschrijven in 7 vragen. Wat een leuke opdracht om te doen! Zo leuk, dat ik (Iris) een terugvraag heb gedaan. Lees hieronder de mooie woorden die Ariane teruggaf over oprichter Iris Bergwerff. Dank je wel, Ariane!

  1. Wat is mijn ‘moeiteloos briljant’? Een prachtige term van ondernemerscoach Selma Foeken, die je op mag vatten als precies wat het is… waar ben ik moeiteloos briljant in?

Kansen zien en het psychologische vakgebied in de vorm van nieuwe producten en concepten uit de zwaarte halen.

  1. Welke betekenis heb ik voor anderen?

Ik vind je een hele wijze vrouw in een veel te jong lichaam. Kortom, je bent voor mij een rustpunt, een anker, een rustige veilige plek, iemand die vanuit geaarde positiviteit anderen inspireert.

  1. Welke drie woorden omschrijven mij het beste?

Slim, nieuwsgierig, in balans

  1. Bij het aanhoren van welk probleem, of verlangen, van een organisatie die jij het beste gunt zou jij zeggen: “Je moet eens met Iris contact opnemen!”

“Het is nog niet heel ernstig gesteld met de psychische gezondheid van onze medewerkers, maar als we zo doorgaan gebeurt dat wel. Kun je ons op de weg omhoog brengen?”

“Wij willen op vernieuwende wijze écht werk maken van preventieve gezondheidsbegeleiding. Hoe kan dat zowel effectief, als leuk als ook op een wijze die écht de kern raakt en niet vrijblijvend is? En o ja…. we willen een langdurige samenwerking aangaan.”

5.      Bij het aanhoren van welk probleem, of verlangen, van een professional / particulier die jij het beste gunt zou jij zeggen: “Je moet eens met Iris contact opnemen!”

“Ik wil begeleiding van een psycholoog die met stevige problematiek om kan gaan, maar mij niet tot patiënt maakt.”

  1. Wat zijn drie woorden die ik vaak gebruik?

Positief     Aandacht    (ik weet er maar twee, daarnaast denk ik aan je glimlach en je rustgevende stemgeluid)

  1. Wat voor soort klanten gun jij mij, omdat ze naadloos bij mij passen en ik bij hen?

 Mensen die écht willen werken aan verandering, daarbij vrij nuchter zijn maar wel echt gecommitteerd. Het is ook fijn als ze een beetje slim en hoog opgeleid zijn, omdat ik denk dat je daar de meest natuurlijke aansluiting hebt.

Vind je het leuk om jouw persoonlijke ervaring ook te delen aan de hand van deze 7 vragen? Super leuk! Je kunt je bericht sturen naar iris@tsfp.nl