Missie

The SatisFactory Project is er voor mensen die kampen met overbelasting. Dit doen wij door mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van  een authentieke leef- en leiderschapsstijl. Zo komt er ruimte om te spelen, nieuwsgierig te onderzoeken en oprecht te handelen naar de wereld om zich heen. We gaan een laag dieper, zonder zweverig te worden of te ‘overpsychologiseren’.

Leven en werken met voldoening: nieuwsgierigheid, speelsheid en authenticiteit.

Missie Statement van The SatisFactory Project
Nieuwsgierigheid
Actief bezig zijn om jezelf en de wereld om je heen beter te begrijpen. Het gaat over een open houding ten opzichte van de gevoelens en opvattingen van jezelf en de ander. Maar ook over het omarmen van het onvoorspelbare en het een plekje geven in je leven, in plaats van er (tevergeefs) tegen te vechten. Nieuwsgierigheid is een belangrijke basis voor leren, groei en voor verandering en innoveren op de werkvloer. 
Speelsheid
Volgens de Duitse dichter, schrijver, historicus en filosoof Friedrich Schiller (1759-1805) is “De mens is pas volledig mens, waar hij speelt.” Hiermee bedoelen we niet dat je geen verantwoordelijkheid neemt, roekeloos bent of geen duidelijke visie hebt. Wel bedoelen we dat je durft op te gaan in wat je aan het doen bent, leert omarmen en te dealen met dat wat er ontstaat. Het is een houding waarin je je niet vastzet op het eindresultaat, maar om te spelen met wat er op je pad komt in je reis er naar toe.
Authenticiteit
Dit staat voor eigenheid, echt zijn en het durven volgen van je intuïtie. Je weet wat je waarden zijn en wilt deze leidend laten zijn in jouw doen en laten; kortom: je luistert naar je behoeften en doet waar je voor staat.

Visie

The SatisFactory Project streeft er naar om op brede schaal een authentieke en duurzame werk- en leefstijl te stimuleren, waarbij nieuwsgierigheid, speelsheid en authenticiteit kernwaarden zijn. Het helpt mensen om met een open blik te observeren, analyseren en te ontwikkelen. Het beoogt een houding waarin men hun waarden leidend laat zijn in het dagelijks handelen. We begeleiden mensen die kampen met overbelasting door een laag dieper te graven, zonder zweverig te worden of te ‘overpsychologiseren’.

Waar geloven we (niet) in?

The SatisFactory Project gelooft in kwaliteit, groei en flexibiliteit. Zij gelooft echter niet dat deze doelen bereikt worden door je eigen belangen en behoeften ondergeschikt te maken aan de belangen van de omgeving, de maatschappij en/of de marktwerking. Door continu aanwezig en beschikbaar te zijn of meer focus te hebben op hoe je “zou moeten zijn” in plaats van te leven vanuit “wie je bent”. Zo zien we steeds vaker een verschil tussen de “snelle extraverten” en de “langzame introverten”. De vragen of je kunt bijdragen aan snelle groei, efficiënt kunt werken en weinig begeleiding nodig hebt lijken relevanter te zijn dan de vraag wat je drijft, wat je persoonlijke stempel is en welke levenshouding je hebt.

Wij geloven dat mensen die enkel leven en werken om mee te kunnen komen met “de snelheid van de maatschappij” op een punt in hun leven overbelast raken. Zij raken de verbinding met zichzelf onderweg kwijt. Wij zijn er van overtuigd dat zij alleen herstellen wanneer zij weer met hun authenticiteit in verbinding kunnen komen en daarnaar durven handelen.